24 Φεβ 2010

Κινητοποίηση των κατοίκων της Άντισσας

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχώρησαν χθες οι κάτοικοι της Άντισσας για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη οδηγών στο Κέντρο Υγείας Καλλονής.

Σε συνέχεια της επιστολής που έστειλε την Παρασκευή ο Δήμαρχος Ερεσού, Σωτήρης Καρδαράς, στον Διοικητή του Νοσοκομείου, Άρη Χατζηκομνηνό, ζητώντας την ανάκληση της απόφασης για την κάλυψη των κενών από οδηγό του Κ.Υ. Άντισσας, κάτοικοι του χωριού συγκεντρώθηκαν χθες το μεσημέρι έξω από το Κέντρο και παρέταξαν τα οχήματά τους για να μην μπορεί να φύγει η οδηγός με το ασθενοφόρο για να εκτελέσει την βάρδια της στην Καλλονή.
Περισσότεροι από 300 κάτοικοι βρίσκονταν εκεί μέχρι το απόγευμα.


Μόλις ο κόσμος άρχισε να αποχωρεί περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Άντισσας πήγε στο Κέντρο Υγείας και προσπάθησε να απομακρύνει τα οχήματα για να φύγει το ασθενοφόρο. Επειδή αυτό δεν κατέστη δυνατό, οι αστυνομικοί πήραν την οδηγό και την μετέφεραν με το περιπολικό στο Κέντρο Υγείας της Καλλονής. Την ίδια ώρα απειλήθηκαν με αυτόφωρο κάτοικοι της Άντισσας που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, αλλά τελικά δεν προχώρησε αυτή η διαδικασία.

Οι κάτοικοι δεν δέχονται σε καμία περίπτωση την απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου για προσωρινή λύση του προβλήματος του Κ.Υ. Καλλονής με την απόσπαση οδηγού από την Άντισσα, αφού όπως υποστηρίζουν, η “λύση” αυτή θα έχει συνέπειες στην παροχή των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους ίδιους που ζουν σε απομακρυσμένη περιοχή. Επιπλέον φοβούνται ότι αυτή η λύση είναι πιθανό από προσωρινή να μετατραπεί σε μόνιμη, δεδομένου ότι στο πρόσφατο παρελθόν αποσπάστηκαν και μετατέθηκαν 3 εργαζόμενοι από το Κ.Υ. Άντισσας (μια νοσηλεύτρια, μία μαία και ένας φυσικοθεραπευτής) που δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ.

Σήμερα, στις 11 το βράδυ οι κάτοικοι θα συγκεντρωθούν και πάλι έξω από το Κέντρο Υγείας, αφού και πάλι οδηγός από την Άντισσα θα πρέπει (σύμφωνα με την απόφαση του Νοσοκομείου), να μεταβεί για να εκτελέσει την βάρδια του στην Καλλονή. Οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να αποτρέψουν την απόσπαση οδηγού στην Καλλονή και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να δικαιωθούν.

πηγή: "Αιολικά Νεά"

Εάν δεν καταλάβουμε ότι για τα χωριά μας πρέπει να ενδιαφερθούμε πρώτα εμείς οι ίδιοι και να μην περιμένουμε από τους υπεύθυνους, τότε δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.
Μπράβο στους συντοπίτες μας από την Άντισσα !



Δεν υπάρχουν σχόλια: