26 Φεβ 2010

"Δημοκράτης": Εκ νέου καταγγελία για το υπεραστικό ΚΤΕΛ

Ο σύλλογος πολιτών Ανεμώτιας, καταγγέλλει εκ νέου την τακτική που εφαρμόζεται από το υπεραστικό ΚΤΕΛ που εκτελεί το δρομολόγιο για το χωριό τους. Στην καταγγελία επισημαίνεται μεταξύ άλλων:

«Την περασμένη Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010, στο λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ που εκτελούσε το μεσημεριανό δρομολόγιο Μυτιλήνη - Ερεσός επέβαιναν και πέντε επιβάτες με προορισμό την Ανεμώτια.
Για τον εισπράκτορα του λεωφορείου, Θ. Β., αυτοί οι πέντε επιβάτες δεν ήταν αρκετοί (;) προκειμένου να δεχτεί και να τους αποβιβάσει εντός του χωριού. Ο ίδιος, επικαλούμενος το «νόμο» (του), δήλωσε με ύφος χιλίων (και βάλε) Καρδιναλίων: «πρέπει να υπάρχει πληρότητα 20% στις θέσεις του πούλμαν προκειμένου να κάνουμε παράκαμψη του δρομολογίου».
Ποιός μίλησε για παράκαμψη; Εμείς αναφερόμαστε στο καθορισμένο δρομολόγιο «εξυπηρέτησης» του χωριού.

Φαίνεται δε, ότι έχει πονηρέψει, γιατί πώς αλλιώς να εξηγήσουμε την πρόταση που έκανε στους συγχωριανούς μας να τους εκδώσει εισιτήριο μέχρι την Φίλια και όχι μέχρι την Ανεμώτια καθώς όπως είπε, δεν πάει το λεωφορείο εκεί.
Μήπως φοβήθηκε ότι έχοντας στα χέρια μας εισιτήριο για Ανεμώτια και αφού δεν θα μας αποβίβαζε εκεί, θα έβρισκε μπελά; Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος κύριος αντιμετωπίζει με αυτόν τον τρόπο επιβάτες από την Ανεμώτια.

Τελικά, το επιβατικό λεωφορείο αποβίβασε τους πέντε συγχωριανούς μας στον «Χάρακα» για να επιβιβαστούν στο άλλο λεωφορείο (σχολικό) που εκτελούσε το δρομολόγιο προς Ανεμώτια. Και ο χαβάς αυτός διαρκεί όλη την εργάσιμη εβδομάδα από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή.
Εκτός της ταλαιπωρίας που υφίστανται επισκέπτες και κάτοικοι του χωριού μας, της απαξιωτικής συμπεριφοράς του Καρδιναλίου εισπράκτορα και τον ωχαδελφισμό των υπευθύνων, καταλαβαίνετε ότι τίθεται σε κίνδυνο και η σωματική ακεραιότητα των επιβατών, και ιδίως των ηλικιωμένων, οι οποίοι αναγκάζονται να διασχίζουν τον κεντρικό δρόμο, Καλλονής - Ερεσού, προκειμένου να επιβιβαστούν στο άλλο λεωφορείο που τους περιμένει.

Ας μας πουν οι αρμόδιοι, επιτρέπεται στο σχολικό λεωφορείο να επιβαίνουν και άλλοι επιβάτες εκτός των μαθητών;
Νομίζουμε ότι είναι καιρός να σταματήσουν τα ημίμετρα και να εφαρμοσθεί ο νόμος. Αναμένουμε τις ενέργειες της Διοίκησης των Υπεραστικών ΚΤΕΛ, αδιαφορώντας για τις «οικογενειακές» κόντρες».

Σημ. Συν. Το λόγο έχει πλέον η διοίκηση. Ο κόσμος πάει μπροστά, αν είναι να επιστρέψουμε στα γαϊδούρια. Εκτός κι αν κάποιοι θέλουν να επιδείξουν την "περιβαλλοντική" τους ευαισθησία.

εφημ. "Δημοκράτης", 26/02/2010



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Περήγηση στο νησί: Οι μεταφορές επιβατών ακόμη και στην πιό άγονη και απομακρυσμένη περιοχή πραγματοποιούνται με τις τακτικές γραμμές του ΚΤΕΛ.


Πηγή
http://www.bus-service-crete-ktel.com/creteinfogr.html


Που να τους φτάσετε .....
Είπε κανείς κάτι ????

ΝΙΚΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ είπε...

Αλήθεια, τι έχει γίνει με την καταγγελία κατά συγκεκριμένου εισπράκτορα; Άραγε του επιβλήθηκε πρόστιμο, του έγινε προφορική επίπληξη ή όχι; Ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ του Νομού δεν θα έπρεπε να λάβει θέση επί του θέματος;