10 Δεκ 2009

Απάντηση από τη Νομαρχία Λέσβου

Σήμερα λάβαμε απάντηση της Νομαρχίας σχετικά με την επιστολή που είχαμε αποστείλει.
Σας την παραθέτουμε προς ενημέρωσή σας, αφού τονίσουμε ότι η ανταπόκριση από μέρους της Νομαρχίας μας αιφνιδίασε ευχάριστα.


Θέμα: Προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Ανεμώτιας

Σχετ : Η από 14.11.09 επιστολή σας

Αξιότιμες Κυρίες, Αξιότιμοι Κύριοι,
Σε απάντηση της από 14.11.09 επιστολή σας, την οποία λάβαμε στις 08.12.09 και στην οποία γίνεται αναφορά σε προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους του Δ.Δ. Ανεμότιας του Δήμου Καλλονής σας ενημερώνουμε για τα εξής:

1. Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009 ο αρμόδιος Αντινομάρχης κ. Θ. Βαλσαμίδης μαζί με στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Λέσβου και παρουσία του Δημάρχου Καλλονής κ. Δημ. Φαναραδέλλη και του Προέδρου του Τ.Σ. κ. Ι. Ατσικμπάση πραγματοποίησε επίσκεψη στον Οικισμό της Ανεμώτιας προκειμένου εξεταστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σε λιθόχτιστο γεφύρι επί της κεντρικής οδού στην είσοδο του Οικισμού της Ανεμώτιας, το οποίο έχει υποστεί καθίζηση με αποτέλεσμα να υπάρχει καθίζηση του οδοστρώματος σε τμήμα της οδού. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού θα εκπονηθεί μελέτη από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Λέσβου μετά από σχετική εντολή που δόθηκε στις 07.12.2009.

2. Στο πλαίσιο της επίσκεψης και της συζήτησης που ακολούθησε, τέθηκε υπόψη του κ. Βαλσαμίδη το αίτημα για χρηματοδότηση των εργασιών για τον καθαρισμό των χειμάρρων που διέρχονται μέσα από τον Οικισμό της Ανεμώτιας, αίτημα που θέτετε και εσείς στην επιστολή σας. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου θα χρηματοδοτήσει τις εργασίες καθαρισμού των χειμάρρων αυτών και ήδη απ’ ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε οι εργασίες έχουν ξεκινήσει να εκτελούνται με μέριμνα του Προέδρου του Τ.Σ. Ανεμότιας.

3. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου έχει προγραμματίσει την ασφαλτόστρωση της οδού που οδηγεί από τη διακλάδωση της επαρχιακής οδού μέχρι τον Οικισμό της Ανεμότιας καθώς και την τοποθέτηση μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας σε τμήματα της οδού, προκειμένου να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια. Οι εργασίες αυτές θα εκτελεστούν το επόμενο διάστημα και όταν οι καιρικές συνθήκες είναι κατάλληλες.

4. Σε ότι αφορά το θέμα της χωματερής, στο Δ.Δ. Ανεμώτιας υπήρχε μία (1) παράνομη χωματερή (ΧΑΔΑ), η οποία έπαυσε να λειτουργεί με τη αριθ. πρωτ. 11551/15.11.2005 Απόφαση του Νομάρχη Λέσβου και έχει ήδη αποκατασταθεί στο πλαίσιο σχετικού έργου αποκατάστασης του ΧΑΔΑ που υλοποιήθηκε και έχει ολοκληρωθεί.
Στο Δήμο Καλλονής σήμερα είναι σε λειτουργία μία (1) μόνο παράνομη χωματερή (ΧΑΔΑ) στη Θέση Πετσοφάς του Δ.Δ. Καλλονής. Συνεπώς είναι αυτονόητο, ότι δεν επιτρέπεται να δημιουργηθεί καμία νέα παράνομη χωματερή, πόσο μάλλον με βάση την αυστηρή νομοθεσία που υπάρχει για το θέμα αυτό καθώς και τις οδηγίες της Ε.Ε..

Ο Δήμαρχος Καλλονής στον οποίο κοινοποιείται το παρόν έγγραφο, παρακαλώ να μεριμνήσει άμεσα για την απομάκρυνση των απορριμμάτων από την εν λόγω περιοχή του Δ.Δ. Ανεμότιας και τη μεταφορά τους στη θέση «Πετσοφάς» του Δ.Δ. Καλλονής.

Κατά τα λοιπά είμαστε στη διάθεση σας προκειμένου να συναντηθούμε από κοντά και να συζητήσουμε τα προβλήματα που σας απασχολούν και τη δυνατότητα συνεισφοράς της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου στην άμεση επίλυση τους.




Με εκτίμηση
Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΠΑΥΛΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ


2 σχόλια:

Ευστρατία Ελευθερίουaceptimnes είπε...

Πρίν απο δέκα ημέρες επισκέφθηκα τον Αντινομάρχη Λέσβου κο Βαλσαμίδη για να θέσω υπόψιν του κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του χωριού μας, καθώς οι ενχλήσεις μου πρός το Δήμαρχο Καλλονής, παρότι γνώστης των προβλημάτων, δεν καρποφόρησαν.
ο κος Βαλσαμίδης επιτόπου επικοινώνησε με το Δήμαρχο και έκλεισαν ραντεβού να επισκεφτούν την Ανεμότια την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009, όπου και εντόπισε τα προβλήματα(κιγκλιδώματα, οδικό δίκτυο, καθαρισμός χειμμάρων κλπ.) και κινήθηκε ενεργώντας άμεσα για τη λύση τους, ψάχνοντας και βρίσκοντας απο το ιντερνετ ότι στοιχεία μπορούσε για την Ανεμότια.
Θέλω να τον ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον του , ελπίζοντας η Ανεμότια να βρεί την παλιά της αίγλη και να μην οδηγηθεί στην εγκατάλειψη.
Ας προσπαθήσουμε όλοι γι' αυτό!!!!
Ευστρατία Ελευθερίου, Μυτιλήνη 10/12/2009,

ΚΟΥΤΖΑΒΕΚΙΑΡΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ είπε...

ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ:
ΚΟΥΤΖΑΒΕΚΙΑΡΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ
ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΠΟΥΛΑΚΙΔΑ ΑΡΤΕΜΙΣ
ΚΟΥΤΖΑΒΕΚΙΑΡΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑ
ΚΟΥΤΖΑΒΕΚΙΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
ΚΟΥΤΖΑΒΕΚΙΑΡΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΚΟΥΤΖΑΒΕΚΙΑΡΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΦΩΤΟΥ ΑΝΝΑ
ΚΟΥΤΖΑΒΕΚΙΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ
ΚΟΥΤΖΑΒΕΚΙΑΡΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ
ΝΤΑΡΑ ΠΡΟΚΟΠΙΑ
ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ