3 Φεβ 2010

O ζαμανφουτισμός ορισμένων ...

Ένα εύστοχο σχόλιο του "Δημοκράτη" για το πρόβλημα με τα ΚΤΕΛ...

" Προ μηνών η επιτροπή δημοτών του τοπικού διαμερίσματος Ανεμώτιας, είχε παραθέσει σε έγγραφο - διαμαρτυρία, πληθώρα προβλημάτων, ζητώντας την παρέμβαση τόσο του Δημάρχου Καλλονής, όσο και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, καθώς και της Μητρόπολης της περιφέρειας.

Αρκετά από τα αιτήματα ικανοποιήθηκαν, όμως ο ζαμανφουτισμός ορισμένων εξακολουθεί να δημιουργεί προβλήματα στους λιγοστούς κατοίκους του χωριού. Σε νέα καταγγελία, περιγράφεται η κατάσταση, ευελπιστώντας πως ίσως και αυτή τη φορά βρεθεί λύση. «Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ αρνούνται να μπουν στο χωριό μας, προφασιζόμενα δυσκολίες πρόσβασης. Όμως, εδώ και ένα μήνα τουλάχιστον, μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Καλλονής το σημείο αναστροφής για τα λεωφορεία έχει διανοιχθεί και κατά συνέπεια δεν ισχύει πλέον αυτή η δικαιολογία.

Αφορμή για αυτή την επιστολή μας στάθηκε η εκ νέου άρνηση οδηγού του ΚΤΕΛ να εισέλθει στο χωριό μας, αδιαφορώντας ακόμα και για τον συγχωριανό μας που μόλις είχε βγει από το Βοστάνειο Νοσοκομείο. Και μάλιστα, ενώ μέχρι τώρα άφηνε τους επιβάτες στη διασταύρωση (Χάρακας) αυτή τη φορά τον αποβίβασε στη Φίλια αναγκάζοντάς τον να πληρώσει ταξί για να επιστρέψει σπίτι του.
Οι συστάσεις από το Δήμο Καλλονής και οι διαμαρτυρίες μας, φαίνεται ότι δεν κάνουν το αυτί κάποιων να ιδρώσει. Σας επισημαίνουμε, όμως, ότι η υπομονή των κατοίκων για την ταλαιπωρία που υφίστανται εξαντλείται».

Σημ. Συντ. Δυστυχώς, όπως έγινε με τους ταχυδρόμους που παλιά πήγαιναν σε κάθε χαμόσπιτο για ν' αφήσουν την αλληλογραφία και σήμερα τη ρίχνουν σε θυρίδες, σε κεντρικό σημείο της απομακρυσμένης περιοχής, υποχρεώνοντας τους πελάτες να παίρνουν μόνοι τους τα φάκελα, έτσι θα εξελιχθεί και το θέμα με τα λεωφορεία στα μικρά και ολιγάνθρωπα χωριά. Θα σταματάν ένα χιλιόμετρο έξω από τα χωριά για τον άλφα ή βήτα λόγο και μετά με το γάιδαρο (μια και επιδοτείται) θα ανηφορίζουν για την αγροικία τους " .

www.dimokratis.gr , 25/01/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: