10 Φεβ 2010

Το δικαιούμαστε και θα γίνει

Είμαι και εγώ μέλος της Επιτροπής Δημοτών Τ.Δ. Ανεμώτιας «ΑΝΕΜΟΤΙΑ SOS» και με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι καταφέραμε μια μικρή ομάδα ανθρώπων να ενώσουμε τις φωνές 800 περίπου συγχωριανών μας για ένα καλύτερο αύριο για το χωριό.

Για τους περισσότερους από εμάς που έχουμε γεννηθεί και μεγαλώσει στο χωριό, που έχουμε ζήσει μια Ανεμώτια να σφύζει από zωή, ένα σχολείο που όταν έκαναν παρέλαση τα παιδιά γέμιζαν οι δρόμοι της, μια εκκλησιά ιερό προσκύνημα από πολλά μέρη του νησιού, ένα χωριό με τους γεμάτους ζωή καφενέδες του, δύο φούρνους, δύο κρεοπωλεία, δύο κουρεία και τόσα άλλα γεμάτα ζωή, τι να πρωτοθυμηθεί κανείς άραγε, και όλα αυτά δεν είναι τόσο μακρινά, δεν ανήκουν σε μια άλλη εποχή "φαντασίας", είναι τα πραγματικά βιώματα των περισσότερων από εμάς.
Τώρα ένα χωριό που δε θυμίζει σε τίποτα το πρόσφατο παρελθόν, τα δικά μας βιώματα.
Ένα χωριό που παραμένει όμως εκεί και μας περιμένει κάθε ΠΑΣΧΑ και ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

Ένα χωριό που συνεχίζουν να το κρατούν ζωντανό οι μόνιμοι κάτοικοι του, οι δικοί μας συγγενείς, φίλοι, γονείς, γειτόνοι.

Ξεκινήσαμε μια φωνή διαμαρτυρίας, συγκεντρώσαμε υπογραφές, επικοινωνήσαμε με κάθε αρμόδιο, συναντηθήκαμε μαζί τους, πήραμε υποσχέσεις πολλές. Όμως, όλοι εμείς πρέπει να συνεχίσουμε μαζί γι΄αυτό το δικό μας χωριό που μας ενώνει. Διαδώστε την είδηση παντού σε κάθε φίλο και συγγενή, δώστε του τη διεύθυνση του site anemotia.gr.gg να μας πει τη γνώμη του, να μάθει τα νέα του χωριού, ας γίνει το blog anemotia-lesvou.blogspot.com τόπος συνάντησης των απανταχού Ανεμωτισίων.

Ξέρετε, καμιά φορά εμείς οι απλοί και καθημερινοί που δε διεκδικούμε αξιώματα, που δε μας ενδιαφέρουν οι τίτλοι και οι έπαινοι, όταν θέλουμε μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Η αρχή έγινε και δεν σταματάμε, θα πετύχουμε το σκοπό μας που δεν ΕΙΝΑΙ άλλοs από το να θυμίζουμε σε κάθε υπεύθυνο, όποιος και αν είναι αυτός, αυτά που ΑΠΑΙΤΗΣΑΜΕ και δεσμεύτηκαν πως θα πραγματοποιηθούν, το δικαιούμαστε και θα γίνει.

Κ. ΝΤΑΡΑΣ

1 σχόλιο:

Αθηναίδου Άννα-Μαρία είπε...

Συμφωνούμε απόλυτα και υπογράφουμε για όσα εχουν αναρτηθεί στο blog του χωριου.
-Αθηναίδης Αντώνης
-Κουτρούπη Ελένη
-Αθηναίδου Άννα-Μαρία
-Αθηναίδης Ιγνάτιος