4 Μαρ 2011

ΔΡΑΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ & Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση

Στο όμορφο Πλωμάρι ο κόσμος κατάλαβε ότι τα παρακάλια δεν του ταιριάζουν. Έτσι λοιπόν αποφάσισαν να πάρουν την τύχη του τόπου τους στα χέρια τους...

" Δε μας αρέσει να στεκόμαστε στα λόγια. Δε μας αρέσει να συμβαίνουν πράγματα και εμείς να μην έχουμε λόγο. Είμαστε Πλωμαρίτες, μόνιμοι κάτοικοι ή όχι και αγαπάμε το Πλωμάρι. Με αφορμή το πρόσφατο άρθρο του Μανώλη Αρμενάκα, (Καλές Προθέσεις – Αυτοοργάνωση – Ελπίδα) και τα σχόλια που ακολούθησαν, μια νέα ιδέα γεννιέται..
Πλωμαρίτες νέοι αλλά και μεγαλύτεροι που νοιάζονται για το τι συμβαίνει γύρω τους, θέλουν να παρέμβουν.


Με δεδομένο τον νέο Καλλικρατικό Δήμο Λέσβου που μας επέβαλαν και την πιθανή αδυναμία έκφρασης των αιτημάτων μας για ποιότητα ζωής και προοπτική για τα παιδιά μας, υπάρχει η ανάγκη για ένα νέο φορέα έκφρασης. Με αρχική επωνυμία: Δράση Ενεργών Πολιτών, μια ιδέα γίνεται πράξη. Αν ενεργοποιηθούν το δυνατόν περισσότεροι από τους άξιους και δυναμικούς συμπολίτες μας που συμμετέχουν και σχολιάζουν σ’ αυτό το blog και όχι μόνο, θα δημιουργηθεί ένας πυρήνας ανθρώπων με στόχο τη δράση και την παρέμβαση.

Ας επικεντρωθούμε σε ότι θετικό έχει να προσφέρει ο καθένας λόγω του επαγγέλματος του, των γνώσεων του, της ασχολίας του με τη πολιτική ζωή αλλά προπάντων της κοινής αγάπης όλων μας για το Πλωμάρι.

Το προσωρινό λογότυπο είναι δημιουργία του Γ. Μαλλή. Η πρόσβαση στο διαδίκτυο από το παρόν blog (www.plomarinews.gr) και η ιδέα από τα σχόλια στο (Καλές Προθέσεις – Αυτοοργάνωση – Ελπίδα). Με στόχο την επαφή, συζήτηση και λήψη αποφάσεων, πρέπει οι κάτοικοι του Πλωμαρίου να ενδιαφερθούν γ’ αυτή τη προσπάθεια και να παρευρεθούν σε συναντήσεις που θα γίνουν στο άμεσο μέλλον στο Πλωμάρι. Στόχος είναι η κουβέντα που γίνεται αυτή τη στιγμή άτυπα στο καφενείο, καφετέρια ή στα blogs, να μετουσιωθεί σε ουσιαστικό λόγο και δυναμική έκφραση προς το “κέντρο εξουσίας”, την Μυτιλήνη. Οι κάτοικοι που δεν θέλουν το Πλωμάρι στο περιθώριο ας δεχτούν την πρόσκληση να συναντηθούν και συναποφασίσουν."

Ευχόμαστε καλή δύναμη στην όμορφη προσπάθειά σας

Επιτροπή Δημοτών Τ.Κ. Ανεμώτιας

Στη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε το ψήφισμα της Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης Πλωμαρίου


ΠΛΩΜΑΡΙ: Ψήφισμα Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης 27-02-2011
Εμείς οι κάτοικοι του Πλωμαρίου που συμμετέχουμε στην ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Πλωμαρίου δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην εφαρμογή του «Καλλικράτη» στη Λέσβο, χωροταξικά και σαν περιεχόμενο (κλείσιμο, συγχώνευση δημόσιων υπηρεσιών, απολύσεις εργαζομένων, καταπίεση της αυτοδιάθεσής μας) και γενικότερα της υποβάθμισής μας σαν τοπική κοινωνία.

Αποφασίζουμε να αντιδράσουμε μαζικά και να αγωνιστούμε
1ον) Ενάντια στην διοικητική υποβάθμιση και στο κλείσιμο των δημοσίων υπηρεσιών στο Πλωμάρι
2ον) Ενάντια στις συγχωνεύσεις- κλείσιμο σχολείων της περιοχής Πλωμαρίου. Στην δημιουργία τμημάτων με 30 μαθητές, στην αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση των σχολείων σε καλά και κακά.
3ον) Ενάντια στην εμπορευματοποίηση της δημόσιας δωρεάν υγείας.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:
1ον) να συνεχίσουμε τις λαϊκές συνελεύσεις για την ανάδειξη των κοινωνικών, πολιτικών, οικονομικών προεκτάσεων όλων των παραπάνω προβλημάτων και για τη λήψη αποφάσεων και συντονισμό της δράσης μας.
2ον) να έρθουμε σε επαφή με κατοίκους του νησιού που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα
3ον) να καλέσουμε τον κόσμο να αρνείται να πληρώνει το εισιτήριο των 5 ευρώ στο Κέντρο Υγείας
4ον) να υιοθετήσουμε την πρόταση του κέντρου υγείας για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ και ΟΑΕΕ
5ον) το κλείσιμο του ταμείου του Κέντρου Υγείας Πλωμαρίου 2 φορές την εβδομάδα
6ον) να συντονίσουμε την δράση μας με το κίνημα «Δεν Πληρώνω»

Είναι δικαίωμα όλων μας να μην θέλουμε να χειροτερέψει η ζωή μας και η ζωή των παιδιών μαςαναδημοσίευση από plomarinews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια: