13 Δεκ 2009

Δημοκράτης Μυτιλήνης: Γεφύρι, στηθαία ασφαλείας, ασφαλτόστρωση...

"Κατασκευή κόμβου στο Σκαλοχώρι και στηθαία ασφαλείας στην Ανεμώτια" έχει ως τίτλο το άρθρο του "Δημοκράτη Μυτιλήνης".

Αναφέρει σχετικά με την επίσκεψη του κ. αντινομάρχη στο χωριό μας:

" Αποκατάσταση του λιθόκτιστου γεφυριού στην Ανεμώτια με μελέτη που θα εκπονηθεί από τη Νομαρχία και αντικατάσταση των πινακίδων σήμανσης που έχουν καταστραφεί στις επαρχιακές οδούς της περιοχής.

Την Ανεμώτια και το Σκαλοχώρι επισκέφθηκε προχθές ο Αντινομάρχης Θεόδωρος Βαλσαμίδης, συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Καλλονής και από στελέχη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας.
Ειδικότερα στην Ανεμώτια έγινε αυτοψία σε λιθόκτιστο γεφύρι επί της κεντρικής οδού στην είσοδο του οικισμού, το οποίο έχει αρχίσει να καταρρέει, με αποτέλεσμα την καθίζηση του οδοστρώματος σε τμήμα της οδού. Σύμφωνα με τον Αντινομάρχη Θεόδωρο Βαλσαμίδη δόθηκε εντολή στις Τ.Υ της Νομαρχίας να εκπονηθεί μελέτη για την αποκατάσταση.
Παράλληλα, τέθηκε το θέμα καθαρισμού των χειμάρρων που διέρχονται από τον οικισμό της Ανεμώτιας, για το οποίο ο κ. Βαλσαμίδης δεσμεύτηκε τη χρηματοδότηση των εργασιών καθαρισμού από πόρους της Νομαρχίας.
Επίσης, από τη Ν.Α έχει προγραμματιστεί και η ασφαλτόστρωση της οδού που οδηγεί από τη διακλάδωση της επαρχιακής οδού μέχρι τον οικισμό της Ανεμώτιας, καθώς και τη τοποθέτηση μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας σε τμήματα της οδού, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας ".

όλο άρθρο της εφημερίδας μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: (http://www.dimokratism.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2845:2009-12-13-19-11-43&catid=35:reportage&Itemid=54)

Για την επιστολή που αποστείλαμε στην εφημερίδα δεν γίνεται αναφορά (προφανώς επειδή την είχαμε στείλει την ίδια μέρα - 08/12/2009), όμως αξίζει να σημειώσουμε τα εξής: Αναφορικά με την αποκατάσταση του γεφυριού, τα στηθαία και την ασφαλτόστρωση του δρόμου, είναι αποφάσεις που ήδη έχουν ληφθεί και για το λόγο αυτό δεν τις συμπεριλαμβάνουμε στα αιτήματά μας. Ενέργειες που είχαν προαποφασισθεί και εντός εύλογου διαστήματος ξεκινούν να υλοποιούνται δεν θα είχε νόημα να τις αναφέρουμε.
Δεν γίνεται καμμία αναφορά σχετικά με τα υπόλοιπα αιτήματά μας, οφείλουμε όμως να σημειώσουμε ότι μετά την κοινοποίηση της επιστολής μας σε Νομαρχία και Δήμο Καλλονής αλλά και τα δημοσιεύματα των εφημερίδων "Εμπρός", "Δημοκράτης" και "Αιολικά Νέα" έχει ξεκινήσει ο καθαρισμός των χειμμάρων του χωριού μας αλλά και τις αποκομιδής των απορριμάτων (εν μέρει).
Αφού ευχαριστήσουμε αρχικά τους υπεύθυνους φορείς για την ευαισθητοποίησή τους, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι αναμένουμε σχετικές απαντήσεις / ενέργειες για τα υπόλοιπα προβλήματα που έχουμε θίξει: εγκατάσταση αναμεταδότη τηλεόρασης, συγκοινωνία (ΚΤΕΛ), συντήρηση στα λιθόστρωτα σοκάκια, ανάδειξη κτηρίου του δημοτικού σχολείου, εξέταση προοπτικών επαναλειτουργίας ελαιοτριβείου και τυροκομείου.

Επιτροπή Δημοτών Δ.Δ. Ανεμώτιας



Δεν υπάρχουν σχόλια: