6 Ιουλ 2013

Ορίστε; Υπό σύσταση κοινωφελές ίδρυμα Βλάμη (;) και αποχαρακτηρισμός έκτασης ιδιοκτησίας του ως μη δασικής

Έπεσε στην αντίληψή μας η παρακάτω απόφαση της Δ/νσης Δασών του Ν. Λέσβου σχετικά με το "υπό σύσταση κοινοφελές ίδρυμα Χρήστου Βλάμη" (Διαύγεια: ΑΔΑ: ΒΕΑΑΟΡ1Ι-ΤΒ4, 17/04/2013).
 
Από όσο γνωρίζουμε, είχε δοθεί ως κληρονομιά στην τότε κοινότητα Ανεμώτιας και κατόπιν με τις διοικητικές αλλαγές ("Καποδίστριας" και "Καλλικράτης") είχε περάσει στην αρμοδιότητα του τότε Δήμου Καλλονής και τώρα του Δήμου Λέσβου.
 
Δεδομένου ότι, συνήθως, ο χαρακτηρισμός μιας έκτασης ως μη δασικής σημαίνει και δυνατότητα εκμετάλλευσης/αξιοποίησης, οι κάτοικοι της Ανεμώτιας έχουν ενημερωθεί ; Ή όταν το μάθουν θα τους λένε "τώρα ότι έγινε, έγινε"...
 
Δείτε σχετικά:
 

 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΕΡΙΛΗΨΗ


Η Δ/νση Δασών Ν. Λέσβου ανακοινώνει ότι:
 
Με την αρ. 19605/1466/16-04-2013 Πράξη Χαρακτηρισμού του Δ/ντή Δασών Ν. Λέσβου, που στάλθηκε για να αναρτηθεί στη Δημοτική ΕνότηταΚαλλονής(Ανεμώτιας), χαρακτηρίσθηκε, μετά από αίτηση του κ. εκτελεστών του υπό σύσταση κοινωφελούς ιδρύματος Χρήστου Βλάμη έκταση συνολικού εμβαδού Ε=48.084 τ.μ η οποία βρίσκεται στη θέση «Γούπη» Δημοτικής Ενότητας Καλλονής (Τοπ.Κοινότητα Ανεμώτιας) ΔήμουΛέσβου ως εξής:
 
1) Ως ΜΗ ΔΑΣΙΚΗ, έκταση εμβαδού Ε1= 19.086,79 τ.μ.κατά την έννοια της παρ. 6α΄ του άρθρου 3 του Ν. 998/79 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα
 
2) Ως ΔΑΣΟΣ, έκταση εμβαδού Ε2= 28.997,21 τ.μ. κατά την έννοια της παρ.1 του άρθρου 3 του Ν. 998/79, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα υπαγόμενη στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.
 
Κατά της πράξης αυτής και εντός δύο μηνών από την τελευταία δημοσίευση μπορούν να εκφέρουν αντιρρήσεις η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου καθώς και κάθε φυσικό και νομικό πρόσωπο που έχει έννομο συμφέρον, ενώπιον της Α΄/θμιας Ε.Ε.Δ.Α. Ν. Λέσβου.
 
Μυτιλήνη 17-04-2013
Ο Δ/ντής Δασών Ν. Λέσβου
Φώτιος Κράλης
Δασολόγος, MSc
 
update:
 
Σχόλιο από το Radio Anemotia
 
Πριν ένα χρόνο περίπου είχε πραγματοποιηθεί σε κεντρικό σημείο της Ανεμώτιας μία "Γενική Συνέλευση" των κατοίκων του χωριού. Μεταξύ των άλλων θεμάτων που "συζητήθηκαν" ήταν και αυτό για το "υπό σύσταση κοινωφελές ίδρυμα Χρήστου Βλάμη". Όσοι ήταν παρόντες και παρούσες θα θυμούνται πως δεν παρουσιάστηκαν καθόλου έγγραφα ή κάποια "πιστοποίηση" σχετικά με το ίδρυμα, που κατα την γνώμη μας είναι το κυριότερο. Διότι δεν γνωρίζουμε με επίσημα στοιχεία την περιουσία του κληροδοτήματος σήμερα αλλά απο "σπόντες" ή "διαπιστεύσεις". Eπίσης είχε διατυπωθεί ότι "πάλευαν να φτιάξουν το ίδρυμα". Αν λοιπόν οι φερόμενοι συνεχίσουν να άγονται και να φέρονται στην αφάνεια δεν είναι και καθόλου απρόσμενο να ενημερωνόμαστε σχετικά και με αυτο τον τρόπο, τυχαία απο κάποια ανακοίνωση.
Είναι ενδεικτικό του θέματος πως δεν έχει γίνει προσπάθεια να συγκαλεστεί καμιά Λαϊκή Συνέλευση του χωριού για να ενημερωθούν οι κάτοικοι ή έστω μία συνέλευση των Τοπικών Συμβούλων ή Φορέων του χωριού.
Όταν δεν κρατάς το "μαχαίρι και την πίτα" είναι δύσκολο να προχωρήσεις ακόμα κι αν το θες πάρα πολύ οπότε αρκείσαι μέχρι εκεί που μπορείς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: