6 Φεβ 2013

Απάντηση της ΑΔΑ για τους Αγροτικούς Δρόμους και σχόλια

Διευκρίνηση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγιαίου (ΑΔΑ) στο δημοσίευμα  με τίτλο «Επισκευάζουμε μόνοι μας τους αγροτικός δρόμους στην Ανεμώτια Λέσβου»  που δημοσιεύτηκε στο LesvosPost.com

Η απάντηση της ΑΔΑ: Σχετικά με το δημοσίευμα του ιστότοπού σας ‘’LesvosPost.com’’, στις 28 Ιανουαρίου 2013, με τίτλο: Καταγγελία: «Επισκευάζουμε μόνοι μας τους αγροτικούς δρόμους στην Ανεμώτια Λέσβου», σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:
Η συντήρηση των Δημόσιων Δασικών (δρόμων) γίνεται πάντα στα πλαίσια της ετήσιας συντήρησης μετά το πέρας της περιόδου των βροχών (Απρίλιο-Μάϊο).
Επιπλέον, η συντήρηση, εντός των Δημοτικών - Μοναστηριακών και ιδιωτικών δασών εκτελείται από τους ιδιοκτήτες των δασών.
 
ΑΠΟ ΤΟ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ
 
Απάντηση του συγχωριανού μας που έκανε την καταγγελία:

Η συντήρηση των Δημόσιων Δασικών (δρόμων) μπορεί σύμφωνα με την γραπτή σας διευκρίνηση "να γίνεται πάντα στα πλαίσια της ετήσιας συντήρησης μετά το πέρας της περιόδου των βροχών (Απρίλιο-Μάϊο)" αλλά αυτό δεν αφορά την δασική περιφέρεια της Ανεμώτιας, της οποίας η αγροτική οδοποιία έχει να επισκευαστεί περίπου 3 χρόνια. Όπως επιβεβαιώνει και η μνήμη των κτηνοτρόφων που βρίσκονται καθημερινά σε αυτούς τους δρόμους.
 
Ιδιαίτερα στις τοποθεσίες (που αναφέρθηκαν) από "πήγαδο" προς "νταγαμή" και προς "καλή λαγκάδα" που δεν αποτελούν Δημοτικά - Μοναστηριακά και ιδιωτικά δάση. Μια επίσκεψή σας θα σας πείσει για του λόγου το αληθές.
Επίσης είναι φανερό στην καταγγελία μας στο lesvospost.com ότι υπάρχει αναφορά και στους περιφερειακούς δρόμους του χωριού που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση, της οποίας ασφαλώς την συντήρηση και επισκευή δεν έχει την ευθύνη η Α.Δ.Α. αλλά ούτε φυσικά και οι κτηνοτρόφοι οι οποίοι επιβαρύνονται ήδη χρηματικά εξαιτίας των φθορών που προκαλούνται στα αυτοκίνητά. Ας αναλάβει κάθε αρμόδιος φορέας τις ευθύνες που του αντιστοιχούν.


Μακάρι η γρήγορη ευαισθητοποίηση σας στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε (με το δελτίο τύπου που εκδώσατε) να μεταφραστεί και άμεση βοήθεια.
 
Σχόλιο της Επιτροπής Δημοτών:
 
Καταρχήν όλη αυτή η "κουβέντα" δεν έπρεπε να γίνεται....
'Εχουμε εκλεγμένο (;) Τοπικό Συμβούλιοκαι Πρόεδρο που κάνει γνωστά (;) τα προβλήματα στην Δημοτική Αρχή του νησιού, η οποία με την σειρά της άμεσα (;;;) παρεμβαίνει....
 
Η ΑΔΑ το μόνο που έκανε - γι΄αυτό και βιάστηκε να το κάνει - είναι να μας τονίσει ότι ουδεμία ευθύνη φέρει... ακόμα... Διότι όπως αναγράφει: "η συντήρηση των Δημόσιων Δασικών δρόμων θα ξεκινήσει (;) τον Απρίλιο" .... Η απάντηση του συγχωριανού μας όμως βάζει τα πράγματα στην θέση τους αφού πράγματι η συντήρησή των δρόμων αυτών δεν έχει γίνει εδώ και μια τριετία !!!
 
Όσο για τα "βιλαέτια" μας τονίζει ότι "ιδιωτικοί δασικοί δρόμοι συντηρούνται από τους ιδιοκτήτες τους"
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: