24 Ιαν 2010

Αιολικά Νέα: Συνεχίζεται το πρόβλημα με τα ΚΤΕΛ στην Ανεμότια

ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
Επιστολή στον Πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, Λάκη Παπαφιλίππου έστειλαν κάτοικοι της Ανεμότιας σχετικά με το θέμα της άρνησης της εισόδου των οδηγών των λεωφορείων μέσα στο χωριό. Πρόκειται για ένα θέμα που είχε θίξει πριν από 2 περίπου μήνες η Επιτροπή στον Αντινομάρχη, Θεόδωρο Βαλσαμίδη και τον Δήμαρχο, Καλλονής, Δημήτρη Φαναραδέλλη, που είχαν επισκεφτεί το Δημοτικό Διαμέρισμα για να ακούσουν τα προβλήματα και τα αιτήματα των κατοίκων. Μέχρι τότε οι οδηγοί του ΚΤΕΛ υποστήριζαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν αναστροφή μέσα στο χωριό και γι΄αυτό αποβίβαζαν τους επιβάτες στην είσοδο της Ανεμότιας.

Αυτό το θέμα όμως λύθηκε μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Καλλονής, με την διάνοιξη του σημείου αναστροφής για να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα οι οδηγοί. Ωστόσο, οι οδηγοί εξακολουθούν να μην εισέρχονται μέσα στο χωριό, με συνέπεια να ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι που αναγκάζονται να περπατάνε για αρκετή ώρα μέχρι να φτάσουν στα σπίτια τους.

Η επιστολή
Αφορμή για την επιστολή που έστειλε η Επιτροπή των κατοίκων στον Πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ στάθηκε η εκ νέου άρνηση οδηγού του ΚΤΕΛ να εισέλθει στο χωριό, αψηφώντας ακόμη και τις εκκλήσεις ενός ηλικιωμένου κατοίκου που μόλις είχε βγει από το Νοσοκομείο. Και μάλιστα, όπως υπογραμμίζεται στην επιστολή, ενώ μέχρι τώρα τα λεωφορεία αποβίβαζαν τους επιβάτες στην διασταύρωση του χωριού (Χάρακας), την συγκεκριμένη μέρα ο οδηγός άφησε τον επιβάτη στην Φίλια, αναγκάζοντάς τον να πληρώσει ταξί για να πάει στο σπίτι του.«Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ αρνούνται να μπουν στο χωριό, προφασιζόμενα δυσκολίες πρόσβασης. Όμως, εδώ και ένα μήνα περίπου, μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Καλλονής, το σημείο αναστροφής για τα λεωφορεία έχει διανοιχθεί και κατά συνέπεια δεν ισχύει πλέον αυτή η δικαιολογία. Οι συστάσεις από τον Δήμο Καλλονής και οι διαμαρτυρίες μας φαίνεται ότι δεν κάνουν το αυτί κάποιων οδηγών να ιδρώσει. Σας επισημαίνουμε ότι η υπομονή των κατοίκων για την ταλαιπωρία που υφίστανται εξαντλείται. Πιστεύουμε ότι θα επέλθει η ομαλή διευθέτηση του ζητήματος. Εάν όμως αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, θα αναγκαστούμε να προβούμε σε ενέργειες προάσπισης των δικαιωμάτων μας», σημειώνουν οι κάτοικοι.

Ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ
Μιλώντας για το θέμα που έχει δημιουργηθεί και τις αντιδράσεις των κατοίκων, ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, Λάκης Παπαφιλίππου, τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι γνωστό αυτό το θέμα και πρέπει να πούμε ότι μέχρι πριν λίγο καιρό οι οδηγοί δεν μπορούσαν να στρίψουν και γι΄αυτό δεν έμπαιναν στο χωριό. Από την μέρα όμως που ο δρόμος διανοίχθηκε, έχει δοθεί η εντολή στους οδηγούς να μπαίνουν μέσα στην Ανεμότια και να αποβιβάζουν τους κατοίκους. Έχουν γίνει ήδη συστάσεις από εμένα στους οδηγούς και θα ξαναγίνουν. Αν δεν συμμορφωθούν, τότε θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε αναφορά στην αρμόδια Υπηρεσία Συγκοινωνιών της Νομαρχίας γιατί οι κάτοικοι έχουν δίκιο και πρέπει να εξυπηρετούνται και όχι να ταλαιπωρούνται».

Αιολικά Νέα, 24/01/2010


Δεν υπάρχουν σχόλια: