22 Ιουλ 2010

Δεντροφύτευση στην είσοδου του χωριού

Ένα ακόμα από τα αιτήματά μας πραγματοποιήθηκε. Χθες έγινε δεντροφύτευση στην είσοδο του χωριού από τον Δήμο Καλλονής.

18 Ιουλ 2010

Κάποια έγιναν... πολλά αναμένονται

Σας παραθέτουμε την επιστολή που στείλαμε στις 18/07/2010 σχετικά με τα αιτήματα μας, που έχουν μείνει "ορφανά" μέχρι σήμερα...


Μυτιλήνη, 18 Ιουλίου 2010,


Αξιότιμοι κύριοι,

Αρκετός χρόνος πέρασε από την συνάντησή μας στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, όπου και σας είχαμε εκθέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το χωριό μας αλλά και τα έργα που επιβάλλεται να πραγματοποιηθούν προκειμένου να αντιμετωπιστούν κάποια από αυτά.

Μέχρι σήμερα έχουν καθαρισθεί οι χείμαρροι του χωριού και ο χώρος των σκουπιδιών (αν και δεν είναι τόσο τακτική η αποκομιδή τους), έχουν τοποθετηθεί στηθαία ασφαλείας στο δρόμο, πλέγματα προστασίας για καταπτώσεις βράχων και αναμεταδότης τηλεόρασης, ενώ πρόσφατα λάβαμε διαβεβαίωση από τον κ. Δήμαρχο Καλλονής ότι θα γίνουν και οι απαραίτητες εργασίες ανάδειξης και συντήρησης της εισόδου του χωριού καθώς και των δέντρων που υπάρχουν σε αυτή. Σημειώνουμε ότι η ασφαλτόστρωση του δρόμου του χωριού (Χάρακας - Δημοτικό Σχολείο) δεν έχει γίνει στο σύνολό της, όπως αρχικά εννοήθηκε στις δηλώσεις της Νομαρχίας, αλλά μόνο σε ένα μικρό κομμάτι του δρόμου περίπου 100 μέτρων. Τέλος, με ενέργειες του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μηθύμνης δόθηκε προσωρινή λύση στο πρόβλημα του ιερέα αφού λειτουργούν εκ περιτροπής, τρεις Κυριακές το μήνα, ιερείς άλλων χωριών μέχρι να διορισθεί νέος ιερέας στο χωριό.

Αφού σας ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον που δείχνετε για τα προβλήματα του χωριού, τόσο από το ξεκίνημα της προσπάθειας μας όσο και κατά την μετέπειτα τηλεφωνική μας επικοινωνία, σας υπενθυμίζουμε ότι μένουν αρκετά ακόμα να γίνουν τα οποία κατά την άποψή μας είναι και πολύ σημαντικά.

Έτσι λοιπόν, παραμένουν σε εκκρεμότητα τα κατωτέρω (σε παρένθεση ο αύξων αριθμός των αιτημάτων μας όπως αυτά υποβλήθηκαν σε εσάς με την από 29/01/2010 επιστολή μας - Αρ. Πρωτ. 279 και 599 για Νομαρχία και Δήμο Καλλονής αντίστοιχα):
Η διάνοιξη / ασφαλτόστρωση του περιφερειακού δρόμου του χωριού (1), συντήρηση λιθόστρωτων (5), συντήρηση – ανάδειξη Δημοτικού Σχολείου (13), σύνδεση σπιτιών στο κάτω μέρος του χωριού με το αποχετευτικό δίκτυο (7), ανάδειξη Αρχοντικού Αιμιλίας (15), επισκευή ζημιών στο χώρο της παιδικής χαράς και κατασκευή γηπέδου 5Χ5 (18), ενίσχυση προβολής του χωριού μας μέσα από τους τουριστικούς οδηγούς της Νομαρχίας (17) και φυσικά οριστική λύση με το θέμα των ΚΤΕΛ (10) –ακόμα περιμένουμε τον καταλογισμό ευθυνών από τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ όπως μας είχε διαβεβαιώσει με επιστολή του (μπορείτε να την διαβάσετε εδώ:
http://anemotia-lesvou.blogspot.com/2010/03/blog-post_23.html). Σημαντικό έργο πνοής θα αποτελέσει και η σύνδεση του χωριού με τα Παράκοιλα (6), το οποίο όμως, όπως μας δηλώσατε, εξαιτίας του κόστους του αποτελεί και αρμοδιότητα άλλων φορέων.

Πρόσφατα, όπως ίσως θα πληροφορηθήκατε, συγχωριανοί μας επανίδρυσαν τον ποδοσφαιρικό σύλλογο του χωριού μας τον “Π.Γ.Σ. Ατρόμητο Ανεμότιας”. Είμαστε σίγουροι ότι θα σταθείτε αρωγοί σε αυτή την ανιδιοτελή προσπάθεια των συγχωριανών μας για ανάδειξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και θα στηρίξετε την ομάδα μας με όποιο τρόπο μπορείτε. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί το ενδιαφέρον σας για την Ανεμώτια και πως όσο το δυνατό πιο σύντομα θα γίνουν πράξη τα αιτήματά μας.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας ευχηθούμε καλό καλοκαίρι και να σας θυμίσουμε ότι αξίζει, από όλους μας - για όλους μας, να διατηρήσουμε ζωντανό αυτό το κομμάτι της ακριτικής Λέσβου.


Με εκτίμηση,
Για την Επιτροπή Δημοτών