31 Ιαν 2010

Συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς

Στις εικόνες που ακολουθούν μπορείτε να διαβάσετε τα αιτήματα που θέσαμε υπόψη και συζητήσαμε στις συναντήσεις που είχαμε την Παρασκευή και το Σάββατο (29-30/01/2010) με τους: Νομάρχη Λέσβου κ. Π. Βογιατζή, Αντινομάρχη Λέσβου κ. Θ. Βαλσαμίδη, τον Δήμαρχο Καλλονής κ. Δ. Φαναραδέλλη και τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καλλονής κ. Χρυσόστομο.





Θέλουμε να τονίσουμε την κατανόηση που επέδειξαν όλοι οι ανωτέρω στα προβλήματα του χωριού μας καθώς και τις δεσμεύσεις τους για υλοποίησή τους (μερικών από αυτά μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα).

Σε επόμενες αναρτήσεις μας θα σας πληροφορήσουμε αναλυτικά.


25 Ιαν 2010

«Πάρε των ομματιών σου…»

Τα παράπονα των κατοίκων και στον πρόεδρο του ΚΤΕΛ υπέβαλε και εγγράφως, προχθές, με σχετική της επιστολή η Επιτροπή Δημοτών της Ανεμότιας, για το ζήτημα των οδηγών που αρνούνται να μπουν μέσα στο χωριό, κάτι το οποίο σχολιάζαμε και πριν από λίγες μέρες. Στην επιστολή, μάλιστα, υπάρχει η έξτρα πληροφορία ότι στην τελευταία περίπτωση ο επιβάτης που την… πλήρωσε, όχι μόνο είχε μόλις βγει από το Βοστάνειο Νοσοκομείο, αλλά αυτήν τη φορά ο οδηγός σε υπηρεσία αποφάσισε να τον αφήσει στη… Φίλια, αναγκάζοντάς τον να πληρώσει ταξί για να επιστρέψει σπίτι του!
Η αδιαφορία, έχει και τα όριά της, αλλά η διοίκηση του ΚΤΕΛ δεν μπορεί να ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές, εκτός κι αν τις υποδεικνύει...

Β.Χρηστίδου, εφημ. "Εμπρός", 23/01/2010

24 Ιαν 2010

Αιολικά Νέα: Συνεχίζεται το πρόβλημα με τα ΚΤΕΛ στην Ανεμότια

ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
Επιστολή στον Πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, Λάκη Παπαφιλίππου έστειλαν κάτοικοι της Ανεμότιας σχετικά με το θέμα της άρνησης της εισόδου των οδηγών των λεωφορείων μέσα στο χωριό. Πρόκειται για ένα θέμα που είχε θίξει πριν από 2 περίπου μήνες η Επιτροπή στον Αντινομάρχη, Θεόδωρο Βαλσαμίδη και τον Δήμαρχο, Καλλονής, Δημήτρη Φαναραδέλλη, που είχαν επισκεφτεί το Δημοτικό Διαμέρισμα για να ακούσουν τα προβλήματα και τα αιτήματα των κατοίκων. Μέχρι τότε οι οδηγοί του ΚΤΕΛ υποστήριζαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν αναστροφή μέσα στο χωριό και γι΄αυτό αποβίβαζαν τους επιβάτες στην είσοδο της Ανεμότιας.

Αυτό το θέμα όμως λύθηκε μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Καλλονής, με την διάνοιξη του σημείου αναστροφής για να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα οι οδηγοί. Ωστόσο, οι οδηγοί εξακολουθούν να μην εισέρχονται μέσα στο χωριό, με συνέπεια να ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι που αναγκάζονται να περπατάνε για αρκετή ώρα μέχρι να φτάσουν στα σπίτια τους.

Η επιστολή
Αφορμή για την επιστολή που έστειλε η Επιτροπή των κατοίκων στον Πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ στάθηκε η εκ νέου άρνηση οδηγού του ΚΤΕΛ να εισέλθει στο χωριό, αψηφώντας ακόμη και τις εκκλήσεις ενός ηλικιωμένου κατοίκου που μόλις είχε βγει από το Νοσοκομείο. Και μάλιστα, όπως υπογραμμίζεται στην επιστολή, ενώ μέχρι τώρα τα λεωφορεία αποβίβαζαν τους επιβάτες στην διασταύρωση του χωριού (Χάρακας), την συγκεκριμένη μέρα ο οδηγός άφησε τον επιβάτη στην Φίλια, αναγκάζοντάς τον να πληρώσει ταξί για να πάει στο σπίτι του.«Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ αρνούνται να μπουν στο χωριό, προφασιζόμενα δυσκολίες πρόσβασης. Όμως, εδώ και ένα μήνα περίπου, μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Καλλονής, το σημείο αναστροφής για τα λεωφορεία έχει διανοιχθεί και κατά συνέπεια δεν ισχύει πλέον αυτή η δικαιολογία. Οι συστάσεις από τον Δήμο Καλλονής και οι διαμαρτυρίες μας φαίνεται ότι δεν κάνουν το αυτί κάποιων οδηγών να ιδρώσει. Σας επισημαίνουμε ότι η υπομονή των κατοίκων για την ταλαιπωρία που υφίστανται εξαντλείται. Πιστεύουμε ότι θα επέλθει η ομαλή διευθέτηση του ζητήματος. Εάν όμως αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, θα αναγκαστούμε να προβούμε σε ενέργειες προάσπισης των δικαιωμάτων μας», σημειώνουν οι κάτοικοι.

Ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ
Μιλώντας για το θέμα που έχει δημιουργηθεί και τις αντιδράσεις των κατοίκων, ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, Λάκης Παπαφιλίππου, τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι γνωστό αυτό το θέμα και πρέπει να πούμε ότι μέχρι πριν λίγο καιρό οι οδηγοί δεν μπορούσαν να στρίψουν και γι΄αυτό δεν έμπαιναν στο χωριό. Από την μέρα όμως που ο δρόμος διανοίχθηκε, έχει δοθεί η εντολή στους οδηγούς να μπαίνουν μέσα στην Ανεμότια και να αποβιβάζουν τους κατοίκους. Έχουν γίνει ήδη συστάσεις από εμένα στους οδηγούς και θα ξαναγίνουν. Αν δεν συμμορφωθούν, τότε θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε αναφορά στην αρμόδια Υπηρεσία Συγκοινωνιών της Νομαρχίας γιατί οι κάτοικοι έχουν δίκιο και πρέπει να εξυπηρετούνται και όχι να ταλαιπωρούνται».

Αιολικά Νέα, 24/01/2010


22 Ιαν 2010

Επιστολή προς τα υπεραστικά ΚΤΕΛ Νομού Λέσβου

Πατώντας στην εικόνα που ακολουθεί μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή που στείλαμε στον Πρόεδρο των υπεραστικών ΚΤΕΛ Νομού Λέσβου σχετικά με την συνεχιζόμενη άρνηση των οδηγών να μπουν στο χωριό μας

20 Ιαν 2010

Ακόμη δεν… χωράει;

...Αναρωτιέται η κυρία Β. Χρηστίδου στη στήλη "Τα Δηκτικά" της εφημερίδας "Εμπρός" και μαζί αναρωτιόμαστε και εμείς...

Ακόμη δεν… χωράει;
Καινούργια περιστατικά, με οδηγούς των ΚΤΕΛ να αφήνουν κατοίκους του χωριού έξω από αυτό, καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Ανεμότιας. Όπως οι ίδιοι αναφέρουν και όπως μπορεί να διαπιστώσει κι όποιος βρεθεί στον οικισμό, δεν υπάρχει πλέον καμμία δικαιολογία να γίνεται κάτι τέτοιο, αφού μετά τη διάνοιξη που έγινε στην είσοδο του χωριού, το λεωφορείο έχει πλέον χώρο για να κάνει αναστροφή. Ωστόσο, όπως λένε οι ίδιοι, το φαινόμενο συνεχίζεται, με το λεωφορείο να αφήνει εκτός οικισμού ακόμη και ασθενή κάτοικο που επέστρεφε από το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης!

Ακόμη δεν… χωράει; (2)
Να σημειωθεί πως το ότι δεν υπάρχει πλέον κανένα πρόβλημα για τα λεωφορεία, μετά τη διάνοιξη της εισόδου του χωριού, τόνιζε σε σχετική του επιστολή προς τους κατοίκους, στις αρχές του μήνα, και ο δήμαρχος Καλλονής, ενώ το ότι θα κάνει τις ανάλογες συστάσεις στους υπευθύνους τού ΚΤΕΛ τούς διαβεβαίωσε, μετά από τα παράπονά τους, και ο αντιδήμαρχος. Όπως είναι φυσικό, οι κάτοικοι απαιτούν να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια, τονίζοντας ότι πληρώνουν όπως όλοι το αντίτιμο του εισιτηρίου στα ΚΤΕΛ.

Βαγγελιώ Χρηστίδου, εφημ. "Εμπρός" 20/01/2010 (http://www.emprosnet.gr/Current/?EntityID=812da565-87a5-4adc-9f59-65cdef997a4b)


19 Ιαν 2010

Για το καλό του χωριού

Μπράβο σας παιδιά, για αυτή την κίνηση που κάνατε, μιας και όλοι μας είχαμε αγανακτήσει με όσα γίνονται στο χωριό μας.
Φωνάζαμε, αλλά δεν μας άκουγε κανείς.
Όλες οι ενέργειες μας έπεφταν στο κενό, αλλά τώρα πλέον έχουμε την δυνατότητα να μιλήσουμε – μέσα από τα blog σας.

Για το καλό του χωριού, όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι βάζοντας στην άκρη ατομικά ή κομματικά συμφέροντα.
Χρειάζεται όμως προσπάθεια από όλους και ακόμα περισσότερο από τους λιγοστούς πλέον μόνιμους κατοίκους που με μεγάλη μου χαρά βλέπω πως έχουν πια ευαισθητοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό.
Θα είμαστε πάντα κοντά τους, πρόθυμοι να συντρέξουμε, σε ότι μας χρειαστούν.

Μόνο έτσι θα αφήσουμε κάτι καλό στα παιδιά μας για το αύριο, μιας και εμείς μπορεί και να μην είμαστε πλέον κοντά τους.

Ιδιαίτερα εμείς που ζούμε μακριά από τον τόπο που γεννηθήκαμε, οφείλουμε να μάθουμε στα παιδιά μας να τον αγαπήσουν όπως και εμείς, να γνωρίσουν και να τιμήσουν τις ρίζες τους.

Και πάλι μπράβο σε όλους σας

Ευρύκλεια Ψαρρού

15 Ιαν 2010

Πάλι τα ίδια το ΚΤΕΛ ! Από εδώ και πέρα αριθμός πινακίδας και ονομ/μο οδηγού

Όπως έχουμε γράψει μετά την διάνοιξη της στροφής στην είσοδο του χωριού δεν θα υπήρχε πλέον ΚΑΜΙΑ δικαιολογία για τα ΚΤΕΛ να αφήνουν τους επιβάτες στην διασταύρωση. Το ίδιο τονίζει και στην επιστολή που μας έστειλε ο κ. Δήμαρχος.

Δυστυχώς όμως, απ΄ ότι φαίνεται δεν υπήρξε "γιατρειά". Οι οδηγοί ακόμα και τώρα αρνούνται να φέρουν τους επιβάτες στο χωριό τους ! Και μάλιστα ανθρώπους ασθενείς που μόλις επιστρέφουν από το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης.
Αυτή η κοροιδία πρέπει να σταματήσει ΑΜΕΣΩΣ !!!

Οι επιβάτες του ΚΤΕΛ πληρώνουν το αντίτιμο του εισιτηρίου και ΑΠΑΙΤΟΥΝ να τους αντιμετωπίζουν αναλόγως. Μήπως άλλωστε γι΄ αυτό το "κοινωνικό έργο", που προσφέρουν οι ιδιοκτήτες των ΚΤΕΛ, δεν επιδοτούνται από την Νομαρχία;

Επικοινωνήσαμε με τον Αντιδήμαρχο Καλλονής σχετικά με το πρόβλημα αυτό και μας διαβεβαίωσε ότι θα κάνει τις ανάλογες συστάσεις στους υπεύθυνους του ΚΤΕΛ.

Πάντως καλού κακού, από εδώ και πέρα ας ζητάμε το ονοματεπώνυμο του οδηγού που αρνείται την μεταφορά μας στο χωριό και να ρίχνουμε και μια ματιά στην πινακίδα του λεωφορείου ...

10 Ιαν 2010

Πλέγματα για προστασία από τις καταπτώσεις βράχων


Σύσκεψη με τον εργολάβο (και τους μηχανικούς που επιβλέπουν το έργο), είχε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Δήμαρχος Καλλονής Δημήτρης Φαναραδέλλης, προκειμένου να αποφασιστούν οι λεπτομέρειες για τις εργασίες τοποθέτησης σιδερένιου πλέγματος στην Ανεμότια, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις συνεχείς καταπτώσεις βράχων.


«Η συγκεκριμένη σύσκεψη προηγήθηκε της εγκατάστασης του αναδόχου, ο οποίος πλέον ξεκινά και επίσημα τις εργασίες τοποθέτησης του ειδικού πλέγματος στο επάνω μέρος του χωριού, με σκοπό να αποκτήσει προστασία ο οικισμός από τις αλλεπάλληλες καταπτώσεις βράχων και ορεινών όγκων που αποκολλούνταν, φαινόμενο πια καθημερινό. Το πλέγμα θα τοποθετηθεί σε μήκος περίπου 45 μέτρων, προστατεύοντας τους κατοίκους και τις περιουσίες τους από φανερό κίνδυνο, ικανοποιώντας παράλληλα και ένα πάγιο αίτημά τους. Το κόστος του έργου θα ανέλθει στις 35.000 ευρώ με πίστωση από το “ΘΗΣΕΑ”. Επιπλέον είναι ένα έργο που θα εκτελέσει ο Δήμος και όχι η Νομαρχία, όπως έχει γίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις, γιατί η “επίμαχη” περιοχή βρίσκεται εντός του οικισμού και όχι εκτός αυτού, οπότε τυπικά εμπίπτει στη δική μας αρμοδιότητα και ευθύνη», μας είπε ο Δήμαρχος Καλλονής.



από Κυριακάτικα Αιολικά Νέα, 10/12/2010

9 Ιαν 2010

Μας άρεσε

" ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΘΕΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ " ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ " ΕΜΕΙΣ.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΕΛΕΙΤΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΤΟ ΑΓΑΠΑΜΕ.
ΕΧΕΤΕ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ, Ε..., ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΩΞΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ! ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ".

Πριν από λίγο λάβαμε το ανωτέρω σχόλιο από συγχωριανούς μας που υπογράφουν την επιστολή. Τόσο λίγες φράσεις αλλά περικλείουν όλη την ουσία. Συμφωνούμε και επαυξάνουμε!

5 Ιαν 2010

Απάντηση από τον Δήμο Καλλονής

Λάβαμε σήμερα την απάντηση του Δήμου Καλλονής σχετικά με τα θέματα που θίγουμε στην ανοιχτή επιστολή μας.

Αξιότιμοι Κύριοι

Θέλω να σας πληροφορήσω ότι την επιστολή διαμαρτυρίας σας την έλαβα στις 17/12/09, έχοντας λάβει γνώση μόνο από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τις εφημερίδες. Θεωρώ ότι ενώ έχει συνταχτεί στις 14/11/09, θα έπρεπε να έχει κοινοποιηθεί στο γραφείο μου πολύ νωρίτερα, ώστε να σας δοθούν και οι ανάλογες διευκρινήσεις.

Κατά διαβεβαίωση του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου ο καθαρισμός των Χειμάρρων γίνεται σε ετήσια βάση.

Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι, ποτέ στη διάρκεια της τριετούς θητείας μου δεν παρουσιάστηκε το παραμικρό πρόβλημα από πλημμυρικά φαινόμενα στην εν λόγο περιοχή.

Ο χώρος του ελαιοτριβείου χρησιμοποιείται-μετα από πρόταση του Τ.Σ.- ως χώρος συγκέντρωσης αδρανών υλικών και όχι οικιακών απορριμμάτων, τα οποία και απομακρύνονται με τα απορριμματοφόρα του Δήμου. Αυτό έγινε όπως και σε άλλα Δημ. Διαμερίσματα για να μην απορρίπτονται ανεξέλεγκτα οπουδήποτε, καθώς δεν υπάρχει η βούληση των κατοίκων να τα φέρουν στη μια και μοναδική χωματερή στην Καλλονή. Η απομάκρυνση των απορριμμάτων από το χώρο του ελαιοτριβείου γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα από τα μηχανήματα του Δήμου.

Για το Δημοτικό Σχολείο έχουμε έρθει σε επαφή με Μηχανικό μελετητή, για τη συντήρηση του κτηρίου και περιμένουμε την τελική μελέτη.

Για τη συντήρηση των λιθόστρωτων, το Τοπικό Συμβούλιο Ανεμώτιας και ο Πρόεδρος, έχουν προβλέψει στο τεχνικό πρόγραμμα ένα ποσό ύψους 6,500 ευρώ, το οποίο θα διατεθεί γι’ αυτόν τον σκοπό μέσα στο έτος 2010.

Για το θέμα του αναμεταδότη, το πληροφορούμαι πρώτη φορά μέσω της επιστολής σας. Θα το εξετάσω σε συνεργασία με τον πρόεδρο και θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν.

Όσον αφορά το πρόβλημα της συγκοινωνίας, νομίζω ότι η λύση έχει δοθεί με την διάνοιξη της στροφής του στην είσοδο του χωριού ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα για το λεωφορείο, και ως εκ τούτου να γίνεται πλέον κανονικά το δρομολόγιο.


Ευχαριστώ για την φιλοξενία και ελπίζω να τα πούμε κάποια στιγμή και από κοντά.



Με εκτίμηση,

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΑΝΑΡΑΔΕΛΛΗΣ


Μπορείτε να τη διαβάσετε πατώντας πάνω στις εικόνες που ακολουθούν.

Θα θέλαμε να κάνουμε κάποιες επισημάνσεις σχετικά με την ανωτέρω επιστολή.
Σχολιάζοντας λοιπόν τα θέματα που θίγονται, κατά τη σειρά που αναφέρονται, έχουμε να τονίσουμε τα εξής:

Κύρια και πάνω απ΄όλα: Εμείς απευθυνόμαστε στον Δήμο Καλλονής (ως φορέα) και αναγκαστικά στον εκάστοτε Δήμαρχο και όχι στον κ. Φαναραδέλλη προσωπικά που τιμούμε και εκτιμάμε σαν άτομο, αλλά που αυτή την χρονική στιγμή κατέχει το αξίωμα του δήμαρχου. Οι παραλείψεις λοιπόν θεωρούμε πως έχουν σωρευτικό χαρακτήρα με την έννοια ότι υπεύθυνες είναι και όλες οι προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου.

Είδος ανοιχτής επιστολής: Καταρχήν η επιστολή μας νομίζουμε ότι είναι περισσότερο «επιστολή ανησυχίας» με διατύπωση κάποιων από τα αιτήματα των κατοίκων του χωριού, παρά «επιστολή διαμαρτυρίας»…

Ημερομηνία επιστολής: Πράγματι η επιστολή έχει αναρτηθεί στις 14/11/2009. Όμως, είναι πιστεύουμε αυτονόητο ότι προκειμένου να λάβουν γνώση όλοι οι συγχωριανοί μας πρέπει να παρέλθει ένα εύλογο χρονικό διάστημα κατά το οποίο πρέπει να παραμείνει έτσι ώστε να υπογράψουν. Και πράγματι, όταν μετά από ένα μήνα αποφασίσαμε πως είναι καιρός να κοινοποιηθεί είχαν μαζευτεί ήδη 100 υπογραφές! Έτσι στάλθηκε με mail, όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα που ακολουθεί, στις 08/12/2009 σε Νομαρχία, Δήμο Καλλονής και Μητρόπολη Μηθύμνης με κοινοποίηση στον έντυπο τύπο του νησιού (σε όσες εφημερίδες μπορούσαμε να βρούμε email) και λίγες μέρες αργότερα (11/12/2009) στάλθηκε και ταχυδρομικά. Η Νομαρχία, μας απάντησε αμέσως (!) την επόμενη ημέρα, 09/12/2009, επίσης ηλεκτρονικά (http://anemotia-lesvou.blogspot.com/2009/12/blog-post_884.html
), χωρίς να θέτει θέμα μη λήψης της επιστολής ταχυδρομικά, και εκτός αυτού συνεχίζει να μας ενημερώνει σχετικά με την πορεία υλοποίησης των αιτημάτων μας. Για το θέμα αυτό όμως έχουμε αναφερθεί και σε προηγούμενη ανάρτησή μας


Καθαρισμός Χειμάρρων: Οι εικόνες που έχουμε δημοσιεύσει (http://anemotia-lesvou.blogspot.com/2009/12/blog-post_4812.html) δείχνουν έναν από τους χείμαρρους του χωριού με «πυκνή βλάστηση». Προφανώς λοιπόν αυτό δεν είναι καθαρισμός. Εκτός αυτού, και εάν πράγματι ήταν καθαρισμένοι, τότε γιατί η Νομαρχία ενέκρινε την πίστωση ποσού € 6.500 για καθαρισμό των χειμάρρων (http://anemotia-lesvou.blogspot.com/2009/12/blog-post_30.html
);
Τέλος, πράγματι πλημμυρικά φαινόμενα δεν έχουν υπάρξει όμως, το κακό συμβαίνει μια φορά.

«Χώρος συγκέντρωσης αδρανών υλικών»: Και πάλι από τις φωτογραφίες προκύπτει ότι εκτός των αδρανών υλικών συγκεντρώνονται και απορρίμματα. Δεν είναι τόσο τακτική η απομάκρυνση των απορριμμάτων με μέσα του Δήμου και οι κάτοικοι «δεν έχουν την βούληση να τα φέρουν» στην κεντρική χωματερή του Πετσοφά διότι μεσολαβούν 17 χλμ μέχρι εκεί.
Όμως μην ξεχνάμε πως εάν ένα χωριό θέλει να αναδείξει την φυσική ομορφιά του και να διατηρήσει την παραδοσιακή του μορφή δεν τοποθετούνται σκουπίδια σε μια από τις εισόδους του. Και πράγματι, δεν είναι τουλάχιστον οξύμωρο να λέμε ότι «ο χώρος του ελαιοτριβείου χρησιμοποιείται -μετά από πρόταση του Τ.Σ.- ως χώρος συγκέντρωσης αδρανών υλικών και όχι οικιακών απορριμμάτων»;
Και εδώ έχει επισημανθεί από την Νομαρχία (http://anemotia-lesvou.blogspot.com/2009/12/blog-post_884.html) πως πρέπει να απομακρυνθεί. Άλλωστε η νομοθεσία (Ελληνική και Ε.Ε.) καθιστούν ανέφικτη την δημιουργία τέτοιων χώρων.

Δημοτικό Σχολείο: Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για το γεγονός ότι υπάρχει μια πρώτη επαφή με Μηχανικό μελετητή για το θέμα της συντήρησης του Δημοτικού Σχολείου. Με μεγάλη μας χαρά θα δημοσιεύσουμε οποιαδήποτε σχετική απόφαση – μελέτη.

Συντήρηση λιθόστρωτων: Άλλο ένα θετικό σημείο αποτελεί η πρόβλεψη των 6.500 Ευρώ σχετικά με συντήρηση των λιθόστρωτων του χωριού. Ιδιαίτερα εάν αποτελεί απόφαση του Τ.Σ. και κατ΄ επέκταση και του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα, εάν μπορούσε να μας αποστείλει ο Δήμος την σχετική απόφαση.

Αναμεταδότης τηλεόρασης: Όπως μας έχουν πληροφορήσει η συγχωριανοί μας το περασμένο καλοκαίρι είχαν συγκεντρωθεί 150 υπογραφές σχετικά με την τοποθέτηση αναμεταδότη (σχετική νύξη για το θέμα γίνεται στο ρεπορτάζ της κας Β. Χρηστίδου: http://anemotia-lesvou.blogspot.com/2009/12/blog-post_926.html). Δεν γνωρίζουμε την τύχη του εγγράφου αυτού, όμως μας ικανοποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι θα εξεταστεί το θέμα και πιστεύουμε ότι θα επέλθει η διευθέτησή του.

Αναστροφή Λεωφορείου: Πραγματικά άμεση παρέμβαση στο θέμα αυτό, ευχαριστούμε πολύ. Έχουμε δημοσιεύσει και την σχετική φωτογραφία σε προηγούμενη ανάρτησή μας. (
http://anemotia.blogspot.com/2009/12/blog-post_21.html).

Ευχαριστίες: Εμείς ευχαριστούμε για την προσοχή σας στα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους στο χωριό μας. Επίσης ευχαριστούμε και για την πρόσκληση που μας απευθύνατε προκειμένου να συναντηθούμε, με την πρώτη ευκαιρία θα επιδιώξουμε συνάντηση μαζί σας.

Ασήμαντη ίσως, πλην όμως αναγκαία επισήμανση: Η επιστολή που λάβαμε δημοσιεύεται με κάθε επιφύλαξη δεδομένου ότι δεν φέρει αριθμό πρωτοκόλλου και μας έχει σταλεί από email το οποίο δεν είναι το επίσημο του Δήμου Καλλονής. Εξυπακούεται την ίδια ακριβώς επιφύλαξη φέρουν και τα αντίστοιχα σχόλια μας επί αυτής.



Επιτροπή Δημοτών Τ.Δ. Ανεμώτιας